Bruges

Când  spun Bruges îmi încolțește în memorie un mugure de basm. În orașul grădina cu iz venețian poposesc anual milioane de turiști. Personal cred ca e destinația perfectă pentru fiecare anotimp. Eu ii păstrez in suflet imaginea in chip de vară și m-am gândit că este călătoria potrivită subiectului unui prim articol.

   Trecutul orașului nu este unul memorabil, cunoscând faima abia în secolul al XV-lea când urmașii conților Flandrei și-au ales drept reședință orașul Bruges. De ce să alegem Bruges? Vă las să cititiți si veți descoperi răspunsul chiar voi.

Ce vizităm?

 • Piața centrală din Bruges reprezintă o imagine emblematică in stil flamand. Cunoscuta de localnici sub numele de Grote Markt este zona cea mai vie a orașului. Belfort van Brugge este unul din locurile perfecte pentru o serie de fotografii. Tot aici își înalță turnurile și Primăria orașului sau Stadhui, una din cele mai vechi si spectaculoase clădiri ale orașului, dar si ale Belgiei.
 • Ciocolata  este unul din simbolurile orașului si ale Belgie. Muzeul ciocolatei oferă zilnic reprezentații turiștilor ce le calcă pragul, ba chiar poți fi norocosul unei degustări de ciocolată. Copiii vor fi fascinați de figurinele impozante alcătuite exclusiv din ciocolată,  expuse de-alungul coridoarelor cu parfum îmbietor.
 • O plimbare cu barca  poate fi inspirația zilnică de care ai nevoie. Moștenirea de mii de ani, imaginea de poveste, luciul apei și arhitectura Bruges-ului sunt elementele ce împletesc un tabloul sublim. Este aproape inevitabil să nu postezi macar o fotografie cu imaginea idilică desprinsă parcă dintr-o poveste.
 • Muzeul diamantelor este una din clădirile iconice ale orașului. În edificiul ce datează încă din secolul 16, in stil gotic, se fac zilnic demontrații de șlefuire a diamantelor. Aici aveți ocazia să descoperiți originile si istoria nestematului, detaliile ce îi stabilesc prețul, metode de șlefuire și o expoziție de replici ale celor mai valoroase bijuterii din toate timpurile.
 • Muzeul Cartofilor Prajiți este una din cele mai bizare atracții, dar care trezește amuzamentul călătorilor. Muzeul prezintă istoria cartofului, cum au aparut faimoșii cartofi prajiți, dar o colecție de sosuri pentru topping. Vă sugerez să nu îl ratați. Cred că v-am făcut poftă.
 • Muzeul Groeninge sau Muzeul artelor frumoase este faimos în rândul împătimiților de artă pentru colecția de pictură flamandă, dar și pentru galeria de artă moderna.
 • Muzeul de Bere este una din atracțiile vizitate de turiști, dar mai ales de domnii plictisiți de arta flamandă, in cautarea unui loc ce le trezește interesul. Belgienii se laudă cu sute de tipuri de bere. Muzeul vă oferă șansa de a le degusta pe cele mai cunoscute dintre acestea.
 • Muzeul Dantelei este unul din cele mai captivante obiective. Mesteșugul fin cu o istorie de secole in Bruges, îsi destăinuie tainele aici, iar misterele fabricării acestui material sunt deslușite chiar sub ochii turiștilor sub formă de demonstrații ale îndeletnicirilor arhaice.
 • Iubitorii de artă își vor pierde pașii în interiorul Bisericii Fecioarei, una din cele mai impozante construcții ale Belgiei și ultima noastră oprire in Bruges. Opera lui  Michelangelo  „Fecioara și copilul ” tronează in altarul capelei fiind nucleul acesteia. Este unica sculptură realizată de Michelangelo ce a părăsit Italia in timp ce artistul era în viață.

De bifat:

 • delicioasele gofre cu ciocolata belgiană
 • concertul clopotelor din piața centrală
 • magazinele cu suveniruri dulci

Plimbându-te pe străduțele orașului te vei pierde și te vei regăsi pe tine însăți. Dragostea pentru frumos m-a adus aici. Sper să ne vedem în următoarele călătorii, dar până atunci…

Ție pe unde-ți mai umblă inima, cititorule?

𝕮u inocența specifică mie, dar și cu maturitatea omului ce a început să capete experiență, îmi voi lăsa gândurile aici. Datorită oamenilor din jurul meu, am avut curajul să urmez acest drum și chiar dacă primul pas este mai greu, nu vom atinge niciodată orizontul fără sa fi încercat zborul.
Articole create 10

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus