Polignano a Mare

De ce Polignano a Mare ? Vă las pe voi să descoperiți în următorul articol numeroasele motive pentru care merită să ajungeți aici. Legenda spune că navigatorul Caio Mario traversa Marea Adriatică și, căutând uscatul, acesta și-a trimis șoimul în zbor, oprindu-se pe un pisc stâncos, deasupra mării. Acesta este primul indiciu despre originea acestei localități, situată parcă la capătul lumii, acolo unde marea se contopește cu cerul pentru o eternitate.

Polignano este unul din cele mai pregnante orașe din mai puțin cunoscuta regiune Puglia. Puglia a fost considerată mult timp Perla Adriaticii. Regiunea este plină de peșteri create de jocul naturii, rezultatul fiind un peisaj ce îți taie respirația. Plimbându-ma, vrăjita de farmcul locului, gândul mi s-a dus pentru un moment în Malta, asemănările fiind izbitoare cu Medina.

Cum ajungem în Polignano a Mare ?

Orașul se află la doar 30 km de Bari. Din România există zboruri directe către Bari, iar distanța de 30 km poate fi parcursa cu usurință fie cu trenul, fie cu autobuzele care traversează și această localitate. Biletele se pot achiziționa din gară, iar orarul este unul ce vă oferă numeroase variante pentru a vă organiza timpul așa cum vă face plăcere.

Unde mâncăm în Polignano a Mare ?

Polignano a Mare trebuie vizitat pentru larga sa paletă de experiențe culinare ce au la bază delicatesele specifice regiunii Puglia. Există numeroase restaurante cu feluri ce conțin pește proaspăt. Meniurile zilei sunt foarte avantajoase, având ocazia să savurați o masă completă în stil puglinez. Noi ne-am desfătat papilele cu un delicios prânz la trattoria La Terrazza (Via San Viyo,1), amenajată într-un soi de ”balcon” cu vedere spre oraș, loc pe care vi-l recomand cu toată inima dacă ajungeți prin zonă. Nu cred că pot alege între platoul cu calamari, peștele spadă asezonat cu salată, spaghetele cu fructe de mare, dar ce trebuie să încercați cu siguranță este o porție de orecchiette cu creveți, simbolul acestei regiuni, bine-înteles alături de un pahar de vin alb. Atmosfera este încântătoare, iar gusturile sunt inedite.

Ce vedem în Polignano a Mare ?

Piața Garibaldi este punctul central al orașului de unde poți să îți începi usor plimbarea,plecând către poarta veche a orașului, după care întorcându-te, să vezi și restul.

Vremea de afară ne-a oferit șansa perfectă pentru a lua la pas Orașul Vechi. Plecând de la arcada L’Arco Marchesale,îți vei pierde pașii prin labirintul de straduțe înguste. Peisajul este idilic, casele vechi la geamul cărora poți admira imaginea contrastantă dintre ghirlande de flori și rufele puse la uscat, ghivecele cu plante exotice în fața ușilor, muzica în surdină, toate încununate de liniștea și autenticul locului.

Principalele atracții ale orașului sunt punctele panoramice, unde natura și-a lăsat în urmă opera de artă, locurile de unde Marea Adriatica poate fi admirata în toata splendoarea ei. Vă garantez că va fi imposibil să plecați de aici făra o serie de fotografii demnă de reviste. De aici se revarsă în fața ta un tablou în culori calde, unde razele soarelui se oglindesc în albastrul infinit, mama natura binecuvântând locul acesta.

Un alt punct de atracție al orașului îl reprezintă statuia de bronz dedicată lui Domenico Modugno, la care ajungeți cel mai ușor făcând o plimbare pe Lungomare. Aceasta îl înfățișeaza cu brațele larg deschise, parcă îmbrățișând marea. Cine a fost el? Cred că melodia Volare ( Blu, dipinto di blu) vă sună cunoscut. Artistul s-a născut aici, la Polignano a Mare, urmând să aibă un succes răsunator în întreaga lume, aducând numele orașului pe buzele tuturor.

Dacă v-am convins și pe voi, sper că deja vă gândiți serios să rezervați biletele de avion. Pentru mine Polignano este un muzeu în aer liber, o galerie de artă în bătaia vântului cu miros de mare. Urmează articole despre Bari și Alberobello. Sper ca prin călătoriile mele să vă fac dor de necunoscut, să nu uităm că șansa de a colinda lumea asta largă trebuie păstrată, profitați de faptul că v-ați născut într-o perioadă în care cuvântul graniță nu reprezintă încătușarea cunoașterii sau a curiozițății. Iubesc Italia și abia aștept următoarea vacanță aici. Imaginea restaurantelor pustii, a străzilor fără râsete și muzică, mi-au adus un uriaș gol în suflet. A călători este parte din identitatea mea, iar fericirea pentru mine înseamnă cunoaștere. O să mai vorbim despre asta și în următoarele articole, dar până atunci….

Ție pe unde-ți mai umblă inima, cititorule?

𝕮u inocența specifică mie, dar și cu maturitatea omului ce a început să capete experiență, îmi voi lăsa gândurile aici. Datorită oamenilor din jurul meu, am avut curajul să urmez acest drum și chiar dacă primul pas este mai greu, nu vom atinge niciodată orizontul fără sa fi încercat zborul.
Articole create 10

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus