Scrisoare deschisă pentru tine

Draga cititorule,

Dragă prieten, vecin, bunic, verișor, amic virtual sau oricine ai fi TU, tu cel care îmi citești cuvintele, vreau să știi încă de la început că scrisoarea vă este adresată tuturor, pentru că fiecare dintre noi cunoaștem măcar o persoană căreia prezentul i se pare un joc al destinului, unde cărțile au fost deja împărțite, iar vârsta face diferența între viață si moarte.

Sunt frustrată, da, recunosc. Sunt mânioasă pentru că din pacate în România nu se poate cu vorba bună sau prin înțelegere. Mi se pare trist că văd zilnic pe site-urile de socializare tineri ieșiti la plimbare în parc (nu mă refer la cei ce au stat zile în casă și au nevoie de o gură de aer), bătrâni care se înghesuie în piață pentru cumpărături care cu siguranță NU pot fi amânate, persoane de toate vârstele PLICTISITE de statul în casă. Dar ghici ce? Nu e COOL deloc să te postezi în parc, oraș, pe bancă, la magazin, în perioada asta. Ești doar iresponsabil. Dacă ieși, nu trebuie să afle toata planeta. În zile precum cele de față funcționează puterea exemplului.

Mă aflu în ziua a 12-a de izolare. Poate că și eu simțeam nevoia de aer proaspăt în perioada asta, sunt un om activ, iubesc libertatea, dar regulile sunt făcute să fie respectate, nu să căutăm portițe pentru a le încălca. Până nu vom ajunge să fim paziți de poliție sau armată, nu ne potolim, deși avem exemplul țărilor precum Spania si Italia. NU este vacanță, dragi prieteni, NU este concediu, dragi părinți și bunici. STAREA DE URGENȚĂ nu este decretată pentru a ne aduna “la o sămânță” sau la un grătar pentru că, vezi, Doamne, suntem invincibili, iar nouă NU nu ni se întâmplă nimic. Știi ceva? Poate ai dreptate, ție nu, însă nu știu dacă ești pregătit să auzi ȘTIREA ZILEI “NU ești SINGURUL locuitor al planetei”. Îmi cer scuze public pentru că v-am dat peste cap calculele. TU stai în casă și lasă-i pe cei ce încă mai merg la serviciu, cei ce în prezent sunt motorul economiei să își facă treaba. Urmează o criză mondială, nu trebuie să studiezi facultăți de profil pentru a conștientiza gravitatea situației, PANDEMIA nu este o joacă, dragii mei prieteni inconștienți. Ești mai COOL dacă #staiîncasă și prin puterea exemplului inspiri alți oameni. Citește, scrie, meditează, fă sport, stai cu cei dragi, uita-te la filme și așa gândul îmi zboară fulgerător la vorbele mamei “Trist este când omul ajunge să se plictisească stând sigur! ” Ai dreptate, mamă. Mă gândesc înfricoșată la faptul că suntem abia la început și că vor urma Sărbătorile Pascale, iar “ca la noi la nimenea”, românul trebuie să petreacă, să se simtă bine, cu musafiri, cu muzică, dar nu înainte de a face o serie lungă de cumpărături, ajungând să se înghesuie prin tramvai cu plasele pline ochi la sfârșitul zilei.

Când m-am apucat de blogul acesta, mi-am promis mie că va fi doar despre frumos, despre călătorii, oameni, experințe noi, dar pentru că singurul mod în care voi mai avea acces la aceste lucruri este sfârșitul acestei epidemii și pentru că din cauza celor inconștienți, dar mai ales egoiști, acest proces va mai dura, mi-am dat voie să scriu despre prezent.

Frustrarea mea a ajuns la cote maxime de dimineață vâzând cum unii dintre voi ați găsit momentul perfect pentru o mini vacanță la munte, la mare sau pentru o escapadă prin oraș la o cafea. Chiar dacă ar fi un virus fabricat de om, chiar dacă luam parte la o conspirație pentru destabilizarea economiei, REALITATEA de care suntem siguri este una “OAMENII MOR”. Dacă în perioda asta ARTIȘTII, MUZICIENII, LIBER-PROFESIONIȘTII și-au pierdut veniturile întegral, dacă MEDICII luptă să ne țină sănătoși, dacă MAMELE nu își mai scot copiii în parc, dacă o parte din noi nu am coborât nici până la colț, dacă ni s-au luat bucuriile simple precum călătoriile, teatrul, dacă ni s-a îngrădit libertatea, nu zădărnici eforturile lor, TE ROG!

Sursă foto instagram- archi.arty

𝕮u inocența specifică mie, dar și cu maturitatea omului ce a început să capete experiență, îmi voi lăsa gândurile aici. Datorită oamenilor din jurul meu, am avut curajul să urmez acest drum și chiar dacă primul pas este mai greu, nu vom atinge niciodată orizontul fără sa fi încercat zborul.
Articole create 10

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus