Varșovia

Pentru că am primit multe mesaje în legatură cu urmatorul loc în care vom călători  împreuna, m-am gândit că ar trebui să mă pun repede pe scris. Cum sună VARȘOVIA? DA, la un prim strigăt nu vă atrage atenția, dar eu am fost mai mult decât plăcut surpinsă de orașul cu o istorie tumultoasă. Capitala Poloniei depășește orice așteptare. Distrus în al Doilea Război Mondial în proportie de 85%, reclădit din ruine, întruchipează astăzi un oraș modern, plin de vervă, intr-o agitație continuă, unde eu mi-am promis că voi reveni curând.

De ce Varșovia?

 • Varșovia este raiul gurmanzilor, diversitatea bucătăriilor poate satisfice toate gusturile.Nu ratați rețetele tradiționale de colțunași și găluști umplute sau exoticele localuri thailandeze pe care le găsiți la tot pasul.
 • Orașul se poate vizita în orice anotimp. Este o destinație ideală în fiecare perioadă a anului.
 • Transportul în comun este foarte bine organizat, modern și accesibil, un element important ce ușurează  munca turiștilor. Există un bilet unic cu care călătoriți pe toate liniile cu toate mijloacele de transport.
 • Deși nu este pe lista orașelor căutate pentru cumpărături, doamnelor, vă recomand Varșovia din plin. Târgurile de antichități din piața centrală, brandurile cunoscute sau magazinele de lux  aflate pretutindeni reprezintă un motiv real pentru o escapadă relaxantă la shopping.
 • Fie că ești iubitor de artă gotică, renascentistă, barocă sau neoclasică, orașul oferă o paletă largă de stiluri arhitecturale împletite într-un mod unic și o cromatică diversă.

Ce vizităm?

 • Pentru că istoria a lovit brutal orașul, Varșovia oferă o lecție de curaj și de supraviețuire. Dacă vreți să vă întoarceți în timp, vă sugerez Muzeul Insurecției. Acesta este amplasat într-un fost ghetou, ca omagiu adus celor uciși în lupta către libertate. Pielea de găină își face apariția de la primii pași . Împărțit pe mai multe etaje, unicul element ce leagă muzeul este un stâlp al cărei vibrații se aude în momentul în care iți lipești urechea de el, semnificând frica, dar și bătăile inimii locuitorilor înspăimântați de devoratorul război.
 • Centrul istoric reprezintă bijuteria orașului. Piața orașului vechi, caleștile cu cai  ce se plimbă de-alungul aleilor cu iz de poveste, pictorii de stradă, muzica de chitară sunt doar câteva din  elementele unui tablou idilic.
 • Muzeul Istoriei Evreilor Polonezi  te plimbă prin istorie timp de 1000 de ani. Cel de-al Doilea Război Mondial este finalul tragic al călătoriei. Reprezintă una din cele mai crude perioade ale omenirii marcată de uciderea celei mai mari comunității evreiești din Europa. Emoția te îsoțește, iar drama sângeroasă a Poloniei sensibilizează milioane de suflete.
 • Unul din cei mai mari compozitori ai lumii s-a născuit aici. Muzica lui Frederic Chopin răsună în inima Poloniei. Muzeul ce îi poartă numele nu trebuie ratat de iubitorii de frumos. Acesta prezintă într-o manieră modernă viața celui mai faimos compozitor de  muzică clasică, oferind vizitatorilor săi o experință multimedia unică.  
 • Palatal Culturii și al Științei este cea mai înaltă clădire a Varșoviei. Acesta poate fi zărit din orice colț al orașului. Asemănarea este izbitoare cu casa Scânteii din București. Turiștii urcă în vârful clădirii, chiar la etajul 30, unde priveliștea răvășitoare îți taie respirația, motiv pentru care merită să iei și aparatul de fotografiat pentru o serie impresionantă de fotografii.
 • Parcul lazienki- Eu am ajuns aici la apus, imaginea asfințitului este desăvârșită. Cel mai mare parc al orașului este locul ideal pentru o plimbare romantică. În trecut regele venea aici pentru dineuri alături de invitații casei regale. Duminică locul freamătă de viață datorită concertelor de muzică clasică și contemporană.
 • Centrul Copernic e locul unde te simți copil la orice vârstă. Eu am petrecut aproape 3 ore stârnită de curiozitate. Muzeul ștințific oferă expoziții interactive. Temele întâlnite sunt “Omul și mediul”, “Lumea în mișcare” și “Rădăcinile Civilizații”. De știut este faptul că este obligatoriu să zâmbim încă de la intrare.
 • Grădina botanică de pe acoperiș reprezintă un obiectiv unic. Amestecul inovației se împletește armonios cu natura, iar rezultatul este unul spectaculos ,vibrant. Acoperișul de sticlă și vegetația exotică oferă impresia unei sere. Intrarea este liberă.
 • O plimbare pe malul Vistulei într-o zi însorită, în urma căreia să rămâneți  la una din terasele cochete amenajate pe faleză, reprezintă varianta ideală să vă încheiați călătoria în Varșovia.

Vechiul Paris este destinația perfectă pentru căutătorii de frumos.Te-am convins? Eu sper că da, însă până atunci…

Ție pe unde-ți mai umblă inima cititorule?

𝕮u inocența specifică mie, dar și cu maturitatea omului ce a început să capete experiență, îmi voi lăsa gândurile aici. Datorită oamenilor din jurul meu, am avut curajul să urmez acest drum și chiar dacă primul pas este mai greu, nu vom atinge niciodată orizontul fără sa fi încercat zborul.
Articole create 10

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus